Archiwum tagów:
Joanna Bałys-Wawro: Odporność – krótki poradnik dla każdego
Może oni po prostu nie wiedzą: – że poziom WITAMINY D3, który gwarantuje sprawne działanie układu odpornościowego to 50-70ng/ml i że w Naszej szerokości geograficznej przy standardowym trybie życia jest… Czytaj więcej
Zdrowie Narodu: Niedobór żelaza a niewydolność serca
Pacjenci z niewydolnością serca najczęściej trafiają do szpitala nie ze względu na zawał, a dlatego, że dochodzi do zaostrzenia choroby. Okazuje się, że można aż o 1/3 zmniejszyć liczbę hospitalizacji… Czytaj więcej
Zdrowie Narodu: Nawadnianie organizmu ważne przez cały rok
Dużo mówi się o piciu wody latem, szczególnie w upalne dni. Tymczasem zimą nasz organizm potrzebuje jej tyle samo, tyle że nie odczuwając pragnienia, często o tym zapominamy. Bez wody… Czytaj więcej
Zdrowie Narodu: Styl życia dla każdego nacjonalisty
Ruch zapewnia nie tylko sprawność mięśni i stawów. Regularna aktywność fizyczna zmniejsza ryzyko rozwoju wielu chorób, takich jak np.: nadciśnienie, choroba wieńcowa, udar mózgu, cukrzyca, rak jelita grubego, rak piersi… Czytaj więcej
Zdrowie Narodu: Wyuczona bezradność
Każdy z nas kogoś takiego spotkał. W pełni zdrowa osoba, ale jednak pozbawiona podstawowych umiejętności. Młody człowiek, który ma problemy z wypełnieniem druczku na list polecony. Dorosła osoba za którą… Czytaj więcej
Czynniki zwiększające ryzyko choroby Alzheimera
Listę 10 elementów stylu życia, stanu zdrowia oraz wydarzeń, które zwiększają ryzyko choroby Alzheimera przedstawiła grupa ekspertów kierowana przez specjalistów z Chin, na łamach „Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry”…. Czytaj więcej
Mikroplastik – obecny w wodzie, powietrzu i naszych organizmach
Od lat mówi się wiele o gigantycznych wyspach plastikowych śmieci zalegających w oceanach. Ale plastik jest wszędzie – zwłaszcza jeśli myślimy o jego malutkich drobinkach – mikroskopijnych plastikowych cząstek, które… Czytaj więcej
Zdrowie Narodu: Wegetarianizm – korzyści i zalecenia
Wegetarianizm wiele ma twarzy, nie tylko dlatego, że istnieje wiele jego odmian, w zależności od stopnia eliminacji produktów pochodzenia zwierzęcego. Także dlatego, że tak jak każda dieta, może zrobić dla… Czytaj więcej
Zdrowie Narodu: Jedzenie ryb wydłuża życie
Jedzenie ryb wydłuża życie i ma zbawienny wpływ na zdrowie. Dzieje się tak za sprawą wielonienasyconych kwasów omega-3. Mają one ogromny wpływ na zachowanie dobrego stanu zdrowia, a także opóźniają proces… Czytaj więcej
Zdrowie Narodu: Fatalne skutki nadużywania cukru
Polak spożywa rocznie aż o 12 kg więcej cukru przetworzonego w potrawach i napojach niż 10 lat temu – wynika z raportu „Cukier, otyłość – konsekwencje” przygotowanego przez analityków Narodowego… Czytaj więcej
Najnowsze komentarze